Over Konings-Zuivel

Konings-Zuivel vermarkt al meer dan 25 jaar met succes zuivelproducten.
Het gaat hierbij om een breed aanbod van zowel gekoelde als ongekoelde zuivelproducten.

Konings-Zuivel: van verwentoetje tot zuivelspecialist

Konings-Zuivel B.V. werd opgericht van achter de keukentafel in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Dat was in 1986. Een tijd waarin mensen na het avondeten vooral vla aten en zichzelf bij uitzondering trakteerden op iets bijzonders.

Verwentoetjes voor Nederland

De geestelijk vader en oprichter van Konings-Zuivel kwam oorspronkelijk uit de kaashandel en beleverde cruiseschepen in de Rotterdamse haven. Daarvoor stond destijds al een heuse koelcel naast zijn woning. Op een dag bezocht hij een Duitse zuivelfabriek, waar eenpersoonstoetjes werden afgevuld voor Mona. Een eyeopener: deze verwentoetjes wilde Konings-Zuivel ook naar Nederland halen!

Karakteristiek en betaalbaar dessert

Konings-Zuivel nam de prijs van een literpak vla, deelde deze door vijf en bood voor dat bedrag een eenpersoonstoetje aan op de zuivelmarkt. Met succes, want nog steeds verkopen Nederlandse supermarkten dit karakteristieke en betaalbare dessert: gele en/of bruine vla in een halfhoog plastic bakje, afgemaakt met een flinke dot slagroom.

Kilometers maken

In de jaren die daarop volgen maakt Konings-Zuivel kilometers. Letterlijk en figuurlijk. Het team ontdekt de zuivelculturen van onder andere Duitsland, Frankrijk en Italië, breidt al reizende het netwerk uit en doet de nodige kennis en ervaring op. Doorpakken is het motto, en Konings-Zuivel groeit explosief.

Konings-Zuivel weet wat er speelt en hoe het smaakt.

No-nonsense

Inmiddels heeft Konings-Zuivel zich ontwikkeld tot specialist in de zuivelwereld en een fijnmazig, logistiek netwerk opgebouwd. We importeren zuivelproducten uit verschillende Europese landen en vermarkten deze binnen verschillende partijen in en om Nederland. Konings-Zuivel is een nuchter en (financieel) gezond bedrijf, loyaal aan medewerkers en partners. Het relatief kleine team van experts houdt trends binnen het vakgebied in de gaten, weet wat er speelt en hoe het smaakt. Groei is belangrijk, maar passie voor de producten des te meer.

Bel me terug

Uw naam*

Telefoonnummer*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Contact
Vragen of meer informatie? Neem contact op!
Nieuws
BRC certification has been renewed with an AA grade

24 04 2024 We underwent another BRC audit conducted by LRQA. We are pleased to announce that we have ... Lees verder